Hein van Joolen (Dubai, 1980) is via bijbaantjes bij Jogchem’s Theaters en Pathé de filmdistributie ingerold. Eerst bij Independent Films op de marketing, vervolgens bij Universal Pictures, Benelux Film Distributors en Lumière Publishing op de sales. Bij Lumière was hij, naast de sales, ook verantwoordelijk voor de theatrical afdeling. In 10 jaar tijd heeft hij een grote variëteit aan films uitgebracht - van Hollywood blockbusters tot piepkleine arthouse films.

Daarnaast organiseert hij sinds 2009 samen met Nalden de succesvolle sneak preview avond (met een ‘personal touch’) Amongst Friends.

Na altijd voor bazen te hebben gewerkt, was het halverwege 2014 tijd voor iets nieuws. Met het starten van zijn eigen bedrijf Gusto entertainment heeft hij zich duidelijk 1 doel gesteld: meer mensen naar de (Nederlandse) film in de bioscoop krijgen. Allereerst door voor producenten na- en mee- te denken over de positionering van de te maken film. Door al in een zo vroeg mogelijk stadium de doelgroep te bepalen. Door al vroeg een publiek op te bouwen mbv social media. Door in het algemeen advies te geven over hoe met een paar kleine aanpassingen aan bv script en casting toch het verhaal verteld kan worden dat de maker graag wil vertellen, en tegelijkertijd de kans op het bereiken van een breder en vooral groter publiek te vergroten.

Daarnaast is het concept van Amongst Friends iets dat schreeuwt om uitbreiding. Niet alleen als sneak preview, maar ook met branded screenings, gerichte voorpremières en andere film gerelateerde evenementen trekt hij vanuit Amongst Friends specifieke doelgroepen naar de bioscoop.


Katrien pas klein 2.jpg

Katrien Remijn (Bergen op Zoom, 1983) begon haar carrière in de filmwereld als scholier achter de popcornmachine van de lokale bioscoop. Al bij de volgende stap (Pathé Tuschinski tijdens haar studie Media & Cultuur aan de UvA) ontmoette ze Hein, met wie ze ook samen de salesafdeling van distributeur BFD zou vormen. Ze vervolgde haar jobhopping-avonturen op de salesafdelingen van achtereenvolgens Cinéart, Herrie, Remain in Light en The Searchers. Maar oude liefde roest niet: samen met Hein bouwt ze Gusto Entertainment verder uit.

Naast het passievol en creatief uitbrengen van allerhande grote en kleine, internationale en nationale films (Borgman, Jackie, New Kids Turbo, The Expendables,  The Big Sick, Matterhorn, etc) besteedt Katrien haar vrije tijd als bestuurslid bij indiefestival Popmonument en als onkruidwieder in haar moestuin. Katrien woont met haar twee dochters in een Pippi Langkoushuis aan de rand van het bos op de Brabantse Wal. 


De naam 'Gusto' is geïnspireerd op 2 dingen. Ten eerste op het karakter dat Chris Rock speelt in de film CB4 (1993). Dit was de eerste film waarvan de man van de Videoland op een gegeven moment zei dat Hein hem beter had kunnen kopen na hem 6 keer te hebben gehuurd. Chris Rock speelt hierin iemand die zijn droom najaagt - daar kan hij zich wel in vinden. En ten tweede is het een knipoog naar zijn Italiaanse roots - 'gusto' betekent 'smaak'.

De incomparable Brian Elstak was zo aardig een logo te ontwerpen.